Vindplaatsen archeologie verhalen Limburg

Ontdek hier de historische verhalen, die je met de Archeo Route Limburg app op locatie kunt beleven.

Op de website lees je de achtergronden bij de verhalen. Op locatie beleef je op een moderne manier het verhaal en ga je terug in de tijd. Je komt dan oog-in-oog met onze archeoloog, die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op die locatie zijn gedaan.  

Haal de onderste steen boven en luister en kijk naar de tot nu toe verborgen geschiedenis van deze locaties. Wat is hier gebeurd en wat leert deze opgraving ons over het verleden?

Waar download en hoe gebruik ik de Archeo Route Limburg app

Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het zwaard van Neer. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het zwaard van Neer. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Neer - Het zwaard van Neer
Archeoroute vindplaats

Bij het uitbaggeren en uitgraven van de Maasplassen zijn ook archeologische voorwerpen naar boven gekomen. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken wat er gevonden is tijdens het uitbaggeren van de Maasplassen. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Ool - Schatten uit de bagger
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het Eiland van Weert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van het Eiland van Weert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Eiland van Weert
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Keltische Schans. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van de Keltische Schans. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Keltische Schans
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de middeleeuwse stadswaterput in het centrum van Weert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van deze waterput. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Middeleeuwse stadswaterput
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het Urnenveld op de Boshoverheide. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van het Urnenveld. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Urnenveld Boshoverheide
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal uit de late Middeleeuwen, dat zich af speelde rondom het stadspark in Weert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van de Van Horne Dynastie voor Weert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Kaart Jacob van Deventer 1565
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van Vestingstad Weert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van Vestingstad Weert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Vestingstad Weert