icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Archeo Route Limburg locatie Venray - De Burggraaf
Archeo Route Limburg locatie Venray - De Burggraaf
Archeo Route Limburg locatie Venray - De Burggraaf

Archeologische vindplaats Venray - De Burggraaf

Beleef het archeologische verhaal van de Burggraaf in het centrum van Venray. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken over de geschiedenis van deze plek. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

De burggraaf is de dorpsgracht die ooit op deze plek lag. De gracht lag om het oude centrum van Venray, vermoedelijk vanaf de twaalfde tot in de zestiende eeuw. Er waren doorgangen in de Grotestraat en de Raadhuisstraat en een brug hier vlakbij het kruispunt Schoolstraat en de Marktstraat. Op deze plekken kon je de jongemannen van de drie schutterijen; het Hof, het Eind en het Zandakker tegenkomen, want zij verdedigden het dorp en hielden orde. 

De gracht verloor zijn waarde als verdedigingssysteem met de komst van het buskruit en werd er afval in gegooid. Voor en na werden delen van de burggraaf gedempt, en als laatste op deze plek. 

Wil je meer weten over de geschiedenis van Venray dan ga je natuurlijk naar het Venrays museum. 

Download de app  

LET OP: De speer bevindt zich op het Mgr. Goumansplein, schuin voor de ingang van de Petrus Bandenkerk en langs het voetpad vlakbij een locatie van Venray Remembers.

Vind ook de andere Archeo route Limburg locaties   

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie

Wanneer

Altijd open

Contact en locatie

Mgr. Goumansplein
5801 CP
Venray