icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Archeologische vindplaats Kessel - Romeinse villa's in Kessel

Beleef het archeologische verhaal van de Romeinse villa's in Kessel. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de tot nu toe verborgen geschiedenis van deze villa's. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Bij de aanleg van verdedigingswerken tijdens de WOII werden hier in Kessel,  per toeval delen van twee gebouwen van een Romeinse villa ontdekt aan de Ondersteweg, met uitzicht over de Maas. Nog tijdens de oorlog werden opgegraven gedaan door het Rijksmuseum van Oudheden.

Er was een buitengebouw bedoeld als schuur, opslag of de ruimtes van bedienden of arbeiders. De ander was beduidende groter en is het hoofdgebouw van de villa, met een gang en woonruimtes, waarvan sommigen voorzien van een hypocaustum. Dan hebben we het over vloerverwarming! Zo’n systeem bestaat uit een verhoogde vloer die van beneden wordt verwarmd door middel van een oven. Er is een compleet gave hypocaust tegel terug gevonden. 
 

Download de app

LET OP: De Archeo Route locatie bevindt zich langs Hout in Kessel, vlakbij huisnummer 8, in de S-bocht langs de kant van de weg. 

Vind ook de andere Archeo Route Limburg locaties

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie

Wanneer

Always open

Contact en locatie

Hout, nabij 8
5995 PP
Kessel