Wandelroute

Wandelroute: De Krang Rood

Lengte: 12,1 km. Geniet van een vogel kijkscherm dat je een mooie kijk geeft op de daar aanwezige dierenwereld. Een mooi houten pad leidt je ernaar toe. Verder biedt de route mooie vergezichten over het landelijke gebied en kom je ook bij de Tungelroyse Beek, die een mooie aanblik in het landschap geeft.

Swartbroek ligt in een prachtige omgeving met het natuurgebied de Krang als middelpunt.
Vroeger was het een moerasachtig gebied. Er lagen van nature tussen de moerassen hogere, droge zandruggen, waarop o.a. Swartbroek is gebouwd. Het gebied kent een mooie variatie van vennen en droge gebieden.Op diverse plekken vind je houten wandelpaden door het prachtige natuurgebied.

Op de route vind je een vogel kijkscherm. Een mooi houten pad leidt je ernaar toe. Het biedt je een mooie kijk op de de daar aanwezige dierenwereld. Verder biedt de route mooie vergezichten over het landelijke gebied. Je komt ook bij de Tungelroyse Beek, die een mooie aanblik in het landschap geeft.

Ondergrond: onverharde en verharde wegen.

Uitgebreide route informatie vind je in de folder Grenspark Kempen-Broek Swartbroek - De Krang. Deze folder bevat 4 mooie wandelingen door Natuurgebied De Krang en het Limburgse plaatsje Swartbroek.

De folder is o.a. verkrijgbaar bij de verschillende VVV locaties.
Op app van Natuurmonumenten vindt u meer informatie.

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Route van A naar A
Gemarkeerde route

Contact en locatie

De Krang route - Rood
St. Cornelisplein
6005 PD
Weert

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
5,14km
Buitenterras
 
 
6,25km
Bezienswaardigheid