Wandelroute

Archeologische wandelroute Wessem

Lengte: 5,6 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Wessem met de Archeo wandelroute. Aan het einde van de boulevard in Wessem, achter de kerk, vind je de Archeo Route Limburg locatie "verborgen Wessem", waar je met de Archeo Route Limburg app de geschiedenis achter de vondst op deze plek beleeft. Daarnaast loop je zowel langs de boulevard in Wessem als ook langs het kanaal Wessem-Nederweert. Onderweg ontdek je andere mooie natuur en divers erfgoed. 

De route volgt het wandelknooppuntensysteem, namelijk de nummers 50-41-17-18-19-50. Je kunt de wandelroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Je loopt de route 'met de klok mee'. In Wessem kun je op de route blijven en op diverse plaatsen genieten van bourgondisch Limburg.  

Overzicht van de route

Er zijn twee methodes om de Archeologische wandelroute in Wessem volledig te ontdekken;

1. Gebruik de infofolder over de Archeo wandelroute van Wessem als route begeleider. Deze kun je (samen met alle andere Archeo Routes in Maasgouw) voor € 2,00 kopen bij deze VVV-Vestigingen of bestellen in onze webshop.
Hiermee krijg je extra informatie over plekken die je onderweg passeert. Ook wordt hier de route weergegeven. Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider (i.p.v. de bovengenoemde folder). Klik hiervoor op onderstaande download button, waarmee je rechtstreeks op de route in onze routeplanner landt. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Je kunt de route ook delen of printen.
Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

De wandelroute Wessem is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. Heb je de smaak te pakken. Kijk dan ook eens naar de Archeo wandelroute Thorn, die je via de knooppunten 43  en 38 kunt koppelen aan de wandelroute Wessem. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.


Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

 

Eigenschappen
Route: 5-10 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

Archeologische belevingsroute Wessem
Waage Naak
6019 AA
Wessem

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
8,75km
Restaurant