Fietsroutes Ode aan de Maas

De Maas is al duizenden jaren van belang voor Limburg. Op vele plaatsen zijn eeuwenoude bewijzen gevonden van leven en bewoning langs de Maas.

Via vijf prachtige fietsroutes ontdek je 10.000 jaar Limburgse geschiedenis! De fietsroutes leiden je langs historische plekken langs de Limburgse Maas. Daar wekken grote markeringen in het landschap, ‘archeologische speerpunten’, de geschiedenis tot leven.

Bij elk speerpunt sta je plotseling oog in oog met een archeoloog. Hij laat je zien wat er zich in het verleden op deze plek heeft afgespeeld. Alles wat je nodig hebt is de app ‘Archeo Route Limburg 2.0’.
De historie van de plek komt tot leven dankzij augmented reality. Dit maakt de routes ook interessant voor de jeugd; Via het spel ArcheoGo komen verhalen en spel mooi bij elkaar.

Over de 5 fietsroutes verspreid liggen verschillende luisterplekken. Je hoort er via je mobiele telefoon de verhalen van ‘Moeder Maas’. Daarnaast wijst de fietsroute je ook nog de weg naar allerlei hotspots in het teken van historie en erfgoed.

In onderstaande brochure vind je alle informatie die je nodig hebt om de routes te verkennen. Je fietst de route echter met je smartphone en de Archeo Route Limburg 2.0 app.

Alvast veel plezier.