Tips en voorbereiding fiets- en wandelroute archeo

Tips ter voorbereiding 

Nodig

  • Download de app.
  • Zorg dat je de locatiebepaling aan hebt staan.
  • Zorg dat je accu vol is. 

Handig

  • Oortjes
  • Extra accu

 

Hoe werkt het?

Wandelroutes

Tijdens het wandelen houd je de telefoon in je hand. Zo kun je zien waar je bent. Geluidsfragmenten (als ze op de route voorkomen) worden onderweg automatisch afgespeeld. Wanneer je een Archeo-locatie nadert, ontvang je automatisch een melding op je telefoon. Je kunt dan de beleving starten. 

Fietsroutes

De meeste fietsroutes maken gebruik van het knooppuntensysteem. Als je ze volgt, kom je ook bij de locaties van de Archeoroute. Daar kun je dan het verhaal achter de vondst beleven. 

Sommige fietsroutes zijn ook volledig terug te vinden in de app. De meeste routes lopen via het knooppuntensysteem. Dan kun je je smartphone ook onderweg in je zak houden. Je volgt gewoon de opgegeven knooppunten. 

Op plekken waar iets interessants te melden is of waar een locatie van de Archeoroute is, word je gealarmeerd door een signaal op je telefoon. Je kunt dan op dit punt stoppen om het verhaal te beleven.

Je kunt de routes ook rijden met een smartphonehouder op je fiets. Dan kun je onderweg precies zien waar je bent op de route.
 

GPS-tracking

Er zijn 3 manieren om het locatiepictogram te gebruiken voor GPS-tracking.

Op onderstaande foto zijn ze naast elkaar gezet.
1: Het icoon helemaal links – de stip zonder inhoud.
Dit is vaak de standaardinstelling. Als je dit ziet, zal de kaart je niet volgen. Dit kan bijvoorbeeld ook het geval zijn omdat je kaart handmatig hebt verplaatst of verkleind.

2: De middelste 2 symbolen.
Door 1 of 2 keer op de lege cirkel te tikken, ontstaat deze situatie. De kaart houdt jouw positie en oriëntatie bij (oriëntatie alleen als je snel genoeg beweegt).

3: De 2 symbolen aan de rechterkant.
De kaart volgt jouw positie, maar blijft gericht op het noorden.

Als je per ongeluk 2 of 3 uitschakelt door de kaart te verplaatsen, wordt tracking op de kaart opnieuw geactiveerd met 1 tik op de knop.
 

Veiligheid onderweg

Heb steeds oog voor het verkeer als je fietst en luistert. Je bent zelf verantwoordelijk voor een veilige situatie.

Wij raden dan ook aan, om met name fietsroutes via knooppunten te fietsen. Je kunt dan je telefoon in je zak houden. Daardoor wordt je onderweg niet afgeleid door het kijken op je telefoon.