icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Archeologische vindplaats Venlo - de Venlose galgenberg

Beleef het archeologische verhaal van de Venlose galgenberg en struikrover Hulster Heinke in Manresapark in Venlo. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de tot nu toe verborgen geschiedenis van de Venlose Galgenberg en Hulster Heinke. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

In de nacht van 8 op 9 oktober 1753 steekt struikrover Hulster Heinke herberg de Gelderse Postwagen aan de Herungerweg op vier hoeken in brand. Daarbij vallen doden.

Na zijn terechtstelling op de Markt in Venlo wordt zijn lichaam en dat van Zwarte Trui hier op de galgenberg 'tentoongesteld'. Ook de andere rovers worden terecht gesteld. De Venlose Galgenheuvel was een macabere plek. Voorbijgangers hadden vol zicht op de dode lichamen. Een waarschuwing om niet het verkeerde pad op te gaan.

Uit twee boringen blijkt dat de galgenheuvel niet door de natuur is gevormd maar kunstmatig opgeworpen. Door mensen dus. Gaan we nog verder terug in de tijd met oude historische kaarten, dan liggen hier grafheuvels uit de prehistorie.

Nu is het gebied onderdeel van een cultuurhistorische wandelroute vlakbij park Nieuw Manresa.

Download de app  

LET OP: De locatie van de speer bevindt zich in Park Nieuw Manresa.   

Vind ook de andere Archeo route Limburg locaties   

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie

Contact en locatie

Manresapark
5915GR
Venlo

Wanneer

Altijd open