icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Archeologische vindplaats Roermond - maaskeienstraatje Neerstraat

Beleef het archeologische verhaal van het maaskeienstraatje in de Neerstraat. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het maaskeienstraatje. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Onder de huidige Neerstraat is een straatje teruggevonden daterend rond 1250-127...

Onder de huidige Neerstraat is een straatje teruggevonden daterend rond 1250-1275. Het is gemaakt van maaskeien en haaksgelegen houten staken of latten. Die latten lijken later te zijn aangebracht om verzakkingen tegen te gaan of om passerende karren meer grip te geven op de weg. Karren die meestal op weg waren naar de Markt want dan ga je een lichte helling op.

Dit bijzondere stukje wegdek is in een goede staat aangetroffen. Een deel ervan wordt tentoongesteld in het Historiehuis eveneens in de Neerstraat. Onder de maaskeienweg kwamen enkele voetafdrukken tevoorschijn en gespleten hoefafdrukjes van vermoedelijk een varken. Die stonden nog afgedrukt in een onverhard leempad uit de periode 1150-1200!

Download de app

LET OP: Deze locatie ligt voor het pand met huisnummer 13, net voorbij de waterpomp. Daar vind je een cortenstalen tegel.


TIP: Deze locatie is onderdeel van deĀ Archeologische belevingsroute Roermond. Op de Archeo Route Limburg app vind je deze route als geheel terug.

Informatie over historisch Roermond
https://www.historiehuisroermond.nl/nl
https://www.rura.nl/vestingwerken
https://www.roermond.nl/Gemeentearchief
https://www.cuypershuisroermond.nl/nl

Lees verder

Contact en locatie

Archeologische vindplaats Roermond - maaskeienstraatje Neerstraat
Neerstraat 13
6041 KA
ROERMOND

Wanneer zijn we geopend

Altijd open.