Fietsroute

Vindplaats Weert Waterput
Boshoverheide
Laarderschans
NMC
Fietsroute door Nederweert Centrum

Archeologische fietsroute Weert - Op het eiland van Weert

Lengte: 32 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Weert. Beleef met je smartphone de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog-in-oog met een virtuele archeoloog en ontdek geheimen van Weert die tot nu toe onder de grond verborgen bleven. Daarnaast passeer je op de route ander erfgoed en mooie natuur in de gemeente Weert en Nederweert. En onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt, behalve bij de start, volledig het fietsknooppuntensysteem, namelijk 53-50-41-40-77-78-76-69-51-73-70-72-73-53. Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Het beste startpunt is echter de Markt in Weert. 

Overzicht van de route

Er zijn twee methodes om de Fietsroute Op het eiland van Weert volledig te ontdekken;

1. Gebruik de infofolder over de Eiland-van-Weert route als route begeleider.
Hiermee krijg je extra informatie over plekken die je onderweg passeert. Ook wordt hier de route weergegeven. Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.
Tip: Je kun het bestand ook naar je smartphone downloaden. 

2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider (i.p.v. de bovengenoemde folder). Klik hiervoor op onderstaande download button, waarmee je rechtstreeks op de route in onze routeplanner landt. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Je kunt de route ook delen of printen.
Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

Op de acht Archeo Route Limburg locaties ontdek je diverse belangrijke aspecten en vondsten uit de geschiedenis van Weert en Nederweert. Denk hierbij aan het verhaal over de Van Horne dynasty, of de vestingstad Weert. Ook kom je meer te weten over het unieke Urnenveld, de Keltische Schans, de stadswaterput, de Weerterbeek en het Eiland van Weert. Ook het verhaal over het cachot in Nederweert zit in de route. Volg je deze route, dan passeer je onderweg ook diverse andere bezienswaardigheden. 

De fietsroute Het eiland van Weert is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

 

Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

Archeologische belevingsroute Weert
Markt 11
6001 EJ
Weert

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Brasserie / Lunchroom
7,58km