Fietsroute

Archeo fietsroute Roerdalen

Lengte: 23 Km. Ontdek de spannende geschiedenis van de gemeente Roerdalen. Beleef met je smartphone de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog-in-oog met een virtuele archeoloog en ontdek geheimen van Roerdalen die tot nu toe onder de grond verborgen bleven. Daarnaast word je op de route geïnformeerd over ander erfgoed en ontdek je mooie natuur in Roerdalen. En onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt volledig het knooppuntensysteem, klik op Download! Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Een mooi punt is bijvoorbeeld knooppunt 75, het Kerkplein in Sint-Odiliënberg, waar je ook makkelijk een auto kunt parkeren.

Overzicht van de route

De route is volledig opgenomen in de Archeo Route Limburg appDownload de app en start vanuit de app de route. Onderweg word je gewaarschuwd via een belletje als je bij een interessante locatie komt.

Er is ook een extra infofolder over de Archeo fietsroute Roerdalen beschikbaar. Deze is echter niet noodzakelijk om de route te fietsen. Via de app krijg je onderweg voldoende informatie over de bezienswaardigheden.

Op vier Archeo Route Limburg locaties ontdek je diverse belangrijke aspecten en vondsten uit de geschiedenis van Roerdalen. Denk hierbij aan het verhaal over de oudste tekening van Nederland, of leer meer over de Romeinen op een heus Romeins villaterrein. Je leert ook wat vroeger de betekenis van een motte was en hoe in Roerdalen een stelling in de Tweede Wereldoorlog tot stand kwam. De route is een mooie afwisseling tussen dorpen en landschap. Volg je deze route, dan passeer je onderweg ook diverse andere bezienswaardigheden en kom je op diverse geluksplekken, waar Roerdalen bekend om is. 

De Archeo fietsroute Roerdalen is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

Eigenschappen
Route: 25-35 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

Archeo belevingsroute Roerdalen
Kerkplein
6077 AA
Sint Odiliënberg

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
4,70km
Restaurant
 
4,96km
Restaurant
 
5,16km
Restaurant
 
6,98km
Brasserie / Lunchroom
 
8,68km
Restaurant
 
9,80km
Restaurant