Natuurgebied

Bord met de aanduiding van het Volkslooppad in natuurgebied De IJzeren Man
Een stuifduinvlakte op een mooie lentedag in natuurgebied de Weerter- en Budelerbergen in Weert
Een prachtige ven op een zomerdag in De IJzeren man
Twee fietsen staan bij de recreatieplas van De IJzeren Man met op de achtergrond de waterskibaan

IJzeren Man en Weerter- en Budelerbergen

Tussen Weert en de Belgische grens bevinden zich natuurgebieden De IJzeren Man en de Weerter- en Budelerbergen, die onderdeel zijn van het grensoverschrijdend park KempenBroek. De unieke ligging direct naast elkaar, zorgt voor een prachtige en afwisselende natuurbeleving.

Natuurgebied De IJzeren Man

De IJzeren Man is een 100 hectare groot recreatiegebied met een unieke mix van natuur en avontuur. Het gebied dankt zijn naam aan het gelijknamige meer, ontstaan door zandafgravingen voor de spoorlijn Eindhoven-Weert. De IJzeren Man is omgeven door bossen, heide en stuifduinen, waardoor het een paradijs is voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

De Weerter- en Budelerbergen

De Weerter- en Budelerbergen is een uitgestrekt natuurgebied, gelegen op de grens van de gemeenten Cranendonck en Weert in Limburg. Het gebied is befaamd om zijn afwisselende landschap met naaldbossen, heidevelden, stuifzanden en vennen. Op de heidevelden broeden diverse vogelsoorten, zoals de veldleeuwerik en de boompieper. Een groot deel van de Weerter- en Budelerbergen is in gebruik als militair oefenterrein.

Een unieke combinatie

De IJzeren Man en De Weerter- en Budelerbergen bieden samen een unieke combinatie van natuur, avontuur en ontspanning. Of je nu op zoek bent naar een stevige wandeling, een dagje uit met het gezin of een avontuurlijke activiteit, in deze gebieden vind je gegarandeerd wat je zoekt voor een leuk dagje uit.

Contact en locatie

IJzeren Man en Weerter- en Budelerbergen
Geurtsvenweg 4
6006 SN
Weert