Wandelroute

Archeologische wandelroute Thorn

Lengte: 4,4 km. Ontdek de spannende geschiedenis van het witte stadje Thorn met de Archeo wandelroute Thorn. Onderweg passeer je een Archeo Route Limburg locatie, waar je met de Archeo Route Limburg app de geschiedenis achter de vondsten op die plek beleeft. Daarnaast passeer je op de route ander erfgoed en mooie natuur. Onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De Archeo Route locatie vind je door in de Hofstraat bij restaurant de Hofferkeukens rechts naast het pand de tegel op te zoeken. Die vind je ook terug in de Archeo Route Limburg app.

De route volgt het wandelknooppuntensysteem, namelijk de nummers 42-61-45-37-36-40-44-43-42. Je kunt de wandelroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Je loopt de route 'met de klok mee'. In het centrum van Thorn vind je diverse mogelijkheden om te genieten van bourgondisch Limburg.  

Overzicht van de route

Er zijn twee methodes om de Archeologische wandelroute in Thorn volledig te ontdekken;

1. Gebruik de infofolder over de Archeo wandelroute van Thorn als route begeleider. Deze kun je (samen met alle andere Archeo Routes in Maasgouw) voor € 2,00 kopen bij deze VVV-Vestigingen of bestellen in onze webshop.
Hiermee krijg je extra informatie over plekken die je onderweg passeert. Ook wordt hier de route weergegeven. Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider (i.p.v. de bovengenoemde folder). Klik hiervoor op onderstaande download button, waarmee je rechtstreeks op de route in onze routeplanner landt. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Je kunt de route ook delen of printen.
Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

De wandelroute Thorn is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. Heb je de smaak te pakken, combineer deze route dan met de Archeo wandelroute Wessem. Ga dan bij punt 40 naar punt 38. En ga dan bij punt 50 naar punt 43 om weer op de route in Thorn weer op te pakken.

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.


Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

 

Eigenschappen
Route: <5 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

Archeologische belevingsroute Thorn
Waterstraat
6017 AJ
Thorn