icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Archeologische vindplaats Geulle - IJzeren voorwerpen uit de Maas

Beleef het archeologische verhaal van gevonden ijzeren voorwerpen uit de Maas bij Geulle. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de tot nu toe verborgen geschiedenis van deze ijzeren voorwerpen. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Graafwerkzaamheden tijdens het Grensmaas project hebben een schatkamer geopend met duizenden baggervondsten. Zo belanden we in de vroege middeleeuwen, de tijd van de Vikingen.

In het jaar 810 varen Deense Vikingen onze wateren op met een vloot van tweehonderd schepen. Einde 9e eeuw pakken Vikingen van alle nationaliteiten zich samen en vormen ‘het grote heidense leger’. Via de rivieren, waaronder de Maas gaan ze op rooftocht.

Het was een roerig periode maar er werd ook handelgedreven want de Vikingen waren uitstekende kooplui met een uitgebreid netwerk. Sommige Vikingen bleven hier wonen en kregen grote delen land in bruikleen. Zelfs de Hollandse graven zouden van Vikingen afstammen.

De vondst van een Vikingenbijl is slechts een van de spectaculaire vondsten die het verhaal vertellen van de Maasvallei.

Bezoek het Limburgs Museum in Venlo waar je een hele verzameling voorwerpen uit de Maas kunt bekijken!

Download de app

LET OP: De locatie ligt bij de aanloop naar het veerpont Geulle - Uikhoven. Dichtstbijzijnde locatie is het pand Aan de Maas 13 in Geulle. 

TIP: Deze locatie is onderdeel van Ode-aan-de-Maas

Vind ook de andere Archeo Route Limburg locaties

Eigenschappen
Rolstoel toegankelijke locatie

Wanneer

Altijd open

Contact en locatie

Aan de Maas
6243 NA
Geulle