Fietsroute

De Archeologische fietsroute Weert - het Eiland van Weert voert je langs de Laarderschans
Een knuppelbrug in natuurgebied de Krang bij Weert
Een Romeinse brug in een groen natuurgebied
Luchtfoto van Sarsven en de Banen
Antieke foto van graafwerkzaamheden in Weert

Archeologische fietsroute Weert - Het eiland en haar sferen

Lengte: 45,7 km. Ontdek de spannende geschiedenis van de gemeente Weert en Nederweert. Beleef met je telefoon de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog in oog met een virtuele archeoloog en ontdek geheimen van Weert en Nederweert die tot nu toe onder de grond verborgen bleven. Daarnaast word je op de Archeologische fietsroute Weert geïnformeerd over ander erfgoed en mooie natuur in beide gemeentes. 

Knooppunten

De route volgt, behalve bij de start, volledig het knooppuntensysteem, namelijk 53-73-70-72-82-3-6-47-48-95-28-29-93-83-79-42-40-41-50. Je kunt de fietsroute op ieder willekeurig punt op de route starten. Het beste startpunt is echter de Markt in Weert.

Overzicht van de route

De route is volledig opgenomen in de Archeo Route Limburg appDownload deze en start vanuit de app de Archeologische fietsroute Weert. Onderweg krijg je een melding als je bij een interessante locatie komt. Er is ook een extra infofolder over de route van het Eiland en haar sferen beschikbaar. Deze is echter niet noodzakelijk om de route te fietsen. Via de app krijg je onderweg voldoende informatie over de bezienswaardigheden.

Locaties van de Archeologische fietsroute Weert

Op zes Archeo locaties ontdek je diverse, interessante aspecten en vondsten uit de geschiedenis van Weert en Nederweert. Denk hierbij aan het verhaal over de Van Horne dynastie, of de vestingstad Weert. Je komt meer te weten over het Eiland van Weert, de Keltische Schans en de stadswaterput. Ook het verhaal over het cachot in Nederweert zit in de route. Onderweg passeer je ook verschillende andere bezienswaardigheden. De Archeologische fietsroute Weert - Het eiland en haar Sferen is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Bekijk hier de andere Archeo Route Limburg routes.

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

Startlocatie binnenstad Weert
Markt 11
6001 EJ
Weert

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
0,48km
Park / Tuin
 
 
2,11km
Bezienswaardigheid
 
 
5,55km
Restaurant