Fietsroute

Archeologische fietsroute Maasgouw

Let op: Deze route kun je fietsen in de maanden april tot en met oktober. In de overige maanden is het veerpont dicht tussen Ohé en Laak en Ophoven.

Lengte: 39 km. Ontdek de spannende geschiedenis van Maasgouw met de Archeo fietsroute. Onderweg passeer je diverse Archeo Route Limburg locaties, waar je met de Archeo Route Limburg app de geschiedenis achter de vondsten op die plek beleeft. Daarnaast passeer je op de route ander erfgoed en mooie natuur. Onderweg kun je op diverse plaatsen stoppen om te genieten van bourgondisch Limburg.

De route volgt het fietsknooppuntensysteem, namelijk de nummers 53-33-34-51-30-35-42-52-42-40-10-39-01-22-21-53. Je fietst de route 'met de klok mee'. Ook kun je van de route afwijken om de centra te bezoeken en iets te eten en drinken. Een gedeelte van de route gaat door België. Verder kom je nog in het witte stadje Thorn, het vestingstadje Stevensweert met haar vestingwerken en fiets je langs de haven van Maasbracht. 

Vaartijden Veerpont

  • April: 10u. tot 18u.
  • Mei: 10u. tot 19u.
  • Juni: 10u. tot 20u.
  • Juli: 10u. tot 20u.
  • Augustus: 10u. tot 20u.
  • September: 10u. tot 19u.
  • Oktober: 10u. tot 18u.

Overzicht van de route

Er zijn twee methodes om de Archeologische fietsroute in Maasgouw volledig te ontdekken;

1. Gebruik de infofolder over de Archeo fietsroute van Maasgouw als route begeleider. Deze kun je (samen met alle andere Archeo Routes in Maasgouw) voor € 2,00 kopen bij deze VVV-Vestigingen of bestellen in onze webshop.
Hiermee krijg je extra informatie over plekken die je onderweg passeert. Ook wordt hier de route weergegeven. Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven. 

2. Gebruik de route op je smartphone als route begeleider (i.p.v. de bovengenoemde folder). Klik hiervoor op onderstaande download button, waarmee je rechtstreeks op de route in onze routeplanner landt. Klik op de button zien en doen onder de kaart. Vink dan Archeo vindplaats aan. Dan zie je de locaties van archeologische vindplaatsen op de route. Je kunt op je smartphone via NAVIGEREN gelijk de route starten. Zet dan wel je GPS-locatie aan. Via deze manier kun je precies zien waar je bent op de route. Je kunt de route ook delen of printen.
Daarnaast open je de Archeo Route Limburg app op iedere Archeo Route Limburg vindplaats om de verhalen achter de archeologische vondsten te beleven.

De fietsroute in Maasgouw is een interessante en leerzame beleving voor jong en oud. 

Tips voor je smartphone onderweg

Zet je navigatie en geluid aan.
Zorg dat de batterij van je telefoon vol is en neem eventueel je oplader mee.


Bekijk ook de andere Archeo Route Limburg routes.

 

Eigenschappen
Route: 35-50 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

Contact en locatie

Archeologische belevingsroute Maasgouw
Wijngaard 14
6017 AG
Thorn