Vindplaatsen archeologie verhalen Limburg

Ontdek hier de historische verhalen, die je met de Archeo Route Limburg app op locatie kunt beleven.

Op de website lees je de achtergronden bij de verhalen. Op locatie beleef je op een moderne manier het verhaal en ga je terug in de tijd. Je komt dan oog-in-oog met onze archeoloog, die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op die locatie zijn gedaan.  

Haal de onderste steen boven en luister en kijk naar de tot nu toe verborgen geschiedenis van deze locaties. Wat is hier gebeurd en wat leert deze opgraving ons over het verleden?

Waar download en hoe gebruik ik de Archeo Route Limburg app

Archeoroute vindplaats

De oksel tussen Maas en zijriviertje Berwijn is een onontdekt terrein tussen gemeenten Eijsden-Margraten en het Belgische Voeren, waar vele eeuwen historie wachten om opnieuw verteld te worden.
Beleef het archeologische verhaal uit de tijd van de middeleeuwen, dat gaat over het immense fort Navagne, net voor de grens met Belgie. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van het kasteel. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Eijsden - Fort Navagne
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Neolithische grafkelder in Stein. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Neolithische grafkelder. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Stein - Neolithische grafkelder
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de hoofdwacht van de vestiging in Stevensweert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de tot nu toe verborgen geschiedenis van deze hoofdwacht. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Stevensweert - Hoofdwacht vestiging
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het kasteel Stevensweert. Het kasteel was een burcht en speelde een belangrijke rol in grote oorlogen. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het kasteel van Stevensweert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Stevensweert - Kasteel en vesting Stevensweert
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Kantharos van Stevensweert. De Kantharos is een zeldzaam gave drinkbeker van zilver, die wereldwijd de boeken in gaat als de "kantharos van Stevensweert". Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Kantharos van Stevensweert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Stevensweert- de Kantharos van Stevensweert