Vindplaatsen archeologie verhalen Limburg

Ontdek hier de historische verhalen, die je met de Archeo Route Limburg app op locatie kunt beleven.

Op de website lees je de achtergronden bij de verhalen. Op locatie beleef je op een moderne manier het verhaal en ga je terug in de tijd. Je komt dan oog-in-oog met onze archeoloog, die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op die locatie zijn gedaan.  

Haal de onderste steen boven en luister en kijk naar de tot nu toe verborgen geschiedenis van deze locaties. Wat is hier gebeurd en wat leert deze opgraving ons over het verleden?

Waar download en hoe gebruik ik de Archeo Route Limburg app

Archeoroute vindplaats

Terug naar het verleden van Asselt. Tweeduizend jaar geleden was er al bewoning in Asselt! Romeinen leefden en werkten hier en later Karolingers, Noormannen, ridders, boeren, vissers en dorpelingen.
Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van Asselt en het belang van de vondsten op deze locatie.
Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Asselt - Asselts verleden
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de circumvallatielinie. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de circumvallatielinie. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Circumvallatielinie
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Hamsche brug. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Hamsche brug. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Hamsche brug
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van Huys Heijen. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van Huys Heijen. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Huys Heijen
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de IJzertijdboeren. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de IJzertijdboeren. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - IJzertijdboeren
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Zandpoort. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Zandpoort. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Zandpoort
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het zwaard van Neer. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het zwaard van Neer. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Neer - Het zwaard van Neer