Overige bezienswaardigheden midden in Limburg

Midden-Limburg beschikt over een grote diversiteit aan cultureel erfgoed.

Een variatie aan monumenten en bezienswaardigheden als oude buurtschappen, torens, oude bruggen, kiosk, sluis, carillon, uitkijktoren of stadhuis, die een bezoek zeker waard zijn. 

Ze hebben allemaal hun eigen karakter en maken Midden-Limburg een uniek stukje Nederland waar veel te bezichtigen is.

Streekproducten

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

De Weerter Stadsbrouwerij
Bedrijf te bezoeken

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

De Weerter Stadsbrouwerij
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het Eiland van Weert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van het Eiland van Weert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Eiland van Weert
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Keltische Schans. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van de Keltische Schans. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Keltische Schans
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het Urnenveld op de Boshoverheide. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van het Urnenveld. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Urnenveld Boshoverheide
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal uit de late Middeleeuwen, dat zich af speelde rondom het stadspark in Weert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van de Van Horne Dynastie voor Weert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Kaart Jacob van Deventer 1565
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van Vestingstad Weert. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van Vestingstad Weert. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Weert - Vestingstad Weert
Park/Tuin

Deze brandpoel met de naam Coonepoel ligt aan de rand van het dorp Tungelroy.
Het is een van de vele brandkuilen die Tungelroy vroeger had.

Coonekoel
Bezienswaardigheid

Het rijksmonument de Lichtenberg heeft een grote architectonische, cultuurhistorische, ruimtelijke en geschiedkundige waarde. Het vormt een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Weert.

Lichtenberg
Bezienswaardigheid

In het dal van de Tungelroyse Beek, ten oosten van de Maaseikerweg tussen Stramproy en Tungelroy zijn goedbewaarde resten van een houten brug uit de Romeinse tijd aangetroffen.

Romeinse Brug

Filters

Plaats

Eigenschappen