Maasfietsroute extra lus #2 Venray / Horst

ARCEN

Afstand: 31 km. Tijdens deze lus fiets je aan twee kanten van de Maas. Je start in Arcen. Al snel kom je in Well waar een momentje van de pedalen op z'n plek is: het historische centrum van Well is al jaren een trekpleister. Ook ligt hier een prachtige waterburcht, Kasteel Well. De rest van de route fiets je langs Nationaal Park de Maasduinen, Landgoed De Hamert en Kasteeltuinen Arcen. Bij rozendorpje Lottum steek je de Maas over voor de terugweg langs Blitterswijck.

Maasfietsroute extra lus #1 Gennep

GENNEP

Lengte: 37 km. In het historische hart van keramiekstad Gennep verlaat je de Maasroute tijdelijk voor een prachtige fietsroute langs de oevers van de Maas, door pittoreske dorpjes, een oud heidegebied en een middeleeuws jachtbos waar reeën, edelherten en wilde zwijnen leven.

Maasfietsroute extra lus #4 Echt-Susteren / Maasgouw

ROOSTEREN

Afstand: 37 km. Fietsen door Nederland, België en Duitsland alleen mogelijk voor bikkels die de steile Vaalserberg bedwingen? Nee, hoor! Deze extra lus neemt je mee over het smalste stukje Nederland. Hier fiets je lekker vlak langs monumenten, kloosters en pittoreske dorpjes in drie landen! Onderweg geniet je van de prachtige Maasplassen.

Maasfietsroute extra lus #3 Steyl / Beesel

STEYL

Afstand: 28 km. Je begint deze extra lus in het kloosterdorpje aan de Maas, Steyl. Hier ontdek je een uitzonderlijke enclave van katholiek erfgoed: een missiemuseum, een drukkerij, een botanische tuin en meerdere kloosters. Tijdens de route volgen nog veel andere leuke Maasdorpen, zoals kastelendorp Baarlo, Kessel dat omringd is door natuur (het Leudal, de Heldense Bossen en Nationaal Park de Groote Peel) en het drakendorp Beesel.

Wielerroute: Limburgse land en water route

WEERT

Lengte: 104 km. - Wielrenroute / toerfietsroute. Deze route is een mooie combinatie van land en water. Je komt door mooie Limburgse dorpen en steden, in een afwisselend landschap. Onderweg zie je vooral ook veel water. Niet alleen is de Maas vaak aanwezig, je fietst ook langs een groot deel van de Maasplassen midden in Limburg. De route brengt je door de gemeenten Weert, Leudal, Peel en Maas, Venlo, Beesel, Roermond en Maasgouw.

Wielerroute: Rondje Brabant

WEERT

Lengte: 60 km. - Wielrenroute / toerfietsroute. Deze route brengt je via de stad Weert Noord-Brabant in. Veel natuur en rustige wegen vormen het hoofddecor van deze mooie route.

Wielerroute: Midden-Limburg dorpen rondje

MAASBRACHT

Lengte: 96 km. - Wielrenroute / toerfietsroute. Op deze rustige en landelijke route passeer je veel mooie Midden-Limburgse dorpen. Je fietst o.a. door de gemeenten Weert, Leudal, Maasgouw en Roerdalen en komt ook naar deels door Belgie.

Wielerroute: Ronde van Reppel

WEERT

Lengte: 92 km. - Wielrenroute / toerfietsroute. Een afwisselende route, door zeer bosrijke gebieden, veelal over rustige binnenwegen. In het Nederlandse deel kom je door de gemeente Weert. De wielrenroute loopt echter voor meer dan de helft door Belgisch grondgebied.

Wielerroute: Route rondom Weert

WEERT

Lengte: 78 km. - Wielrenroute / toerfietsroute. Deze landeljke en bosrijke route voert je langs veel kerkdorpen van de gemeente Weert. Je komt ook door de gemeenten Nederweert en Leudal. Onderweg kom je door diverse natuurgebieden zoals het Weerterbos en De Groote Peel.

Maasfietsroute Limburg

OHE EN LAAK

Lengte: 46,95 km. Fietsen langs de (Midden-) Limburgse Maasfietsroute. 'Welkom op de LF Maasroute': zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel.

Op de Fiets van Weert naar Roermond

ROERMOND

Lengte: 49 km. Fiets via de knooppunten van Weert naar Roermond.

Op de Fiets van Susteren naar Roermond

ROERMOND

Lengte: 44 km Fiets vanuit Het Smalste stukje Nederland naar Roermond! Klik voor de gratis route.

Op de Fiets van Venlo naar Roermond

ROERMOND

Lengte: 40 km.
Met deze route fiets je via de knooppunten van Venlo naar Roermond. Klik voor GRATIS download

Op de fiets van Panningen naar Roermond

ROERMOND

Lengte: 27 km.
Met deze route fiets je via de knooppunten van Panningen naar Roermond.

Eller Fietsroute

ELL

Lengte 26 km. De Eller Fietsroute brengt je van Ell naar Haler, Stramproy, Tungelroy en Swartbroek weer terug naar Ell.

Leudal zuid fietsroute

HAELEN

Lengte: 41,3 km. De Leudalroute brengt je door een groot deel van de gemeente Leudal.

Fietsroute Grathem-Neer

GRATHEM

Lengte: 60,7 km. De fietsroute brengt je van Grathem via de ene kant van Moeder Maas naar Neer en via de andere Maasoever terug.

Exatenbosch Maasplassen fietsroute

KELPEN-OLER

Lengte: 37,8 km. Deze afwisselende fietsroute brengt je vanuit Camping-Activiteitencentrum Geelenhoof in Kelpen-Oler naar de binnenstad in Roermond.

Molen fietsroute Noord-Leudal

HAELEN

Lengte: 41,6 km. Deze molenroute voert je door het prachtige vlakke natuurrijke landschap van Leudal langs maar liefst 6 molens.

Fietsroute Roggel en Leudal

ROGGEL

Lengte: 35,3 km. De fietsroute Roggel en Leudal is een mooie tocht door natuurgebied Ophovense Zandberg.

Fietsroute natuurgebied Ophovense Zandberg Roggel

ROGGEL

Lengte: 35,5 km. Natuurgebied Ophovense Zandberg Roggel is een mooie tocht door het gelijknamige natuurgebied.

Fietsroute Roggel - Heibloem

ROGGEL

Lengte: 31,4 km. Van Roggel naar Heibloem via Neer terug naar Roggel.

Heythuyser fietsroute

HAELEN

Lengte: 37,5 km. Dit rondje brengt je door Heythuysen, Leveroy, Baexem, Horn en natuurgebied Leudal.

Groot Buggenum fietsroute

ELL

Lengte: 40 km. Geniet van het prachtige Leudal met de grensoverschrijdende fietsroute Groot Buggenum. In het dorp Grathem is een bijzonder kasteel gelegen.

Asperge fietsroute Leudal

KELPEN-OLER

Lengte: 38,5 km. De fietstocht Aspergeroute Leudal brengt je langs de bekende 'Asperges te koop' borden, verkooppunten en aspergevelden. Je start vanuit Kelpen-Oler en onderweg kun je op allerlei plaatsen asperges zien, kopen en proeven.

Grensbeken fietsroute

KELPEN-OLER

Lengte: 45,7 km. Grensbekenroute: de naam zegt het al. Deze route gaat talloze keren meanderende beekjes zoals de Tungelroyse Beek over. Veel van de beken worden in de laatste jaren hersteld. Zo krijgen ze hun natuurlijke, grillige loop weer terug. Dat is een schitterend aangezicht.

MTB route Graaf van Horne pad

WEERT

Lengte: 93 km (af te korten tot 70 of 50 km). Het Graaf van Horne Mountainbike pad is een mountainbike toertocht van 93 km lang. Deze voert langs alle natuurgebieden die het Weerterland, Het Land van Horne, rijk is.

Graaf van Horne Fietspad

WEERT

Lengte 91 km. Het Graaf van Horne Fietspad is een fietsroute van 90 km die vooral door de natuur in en om Weert voert.

Archeologische belevingsroute Weert

WEERT

Lengte: 18,5 km. Ervaar de spannende geschiedenis van Weert. Beleef met de modernste techniek de verhalen achter archeologische vondsten. Sta oog-in-oog met onze virtuele archeoloog en ontdek geheimen die tot nu toe onder de grond verborgen bleven.

Fietsroute: 100 jaar Zangeres Zonder Naam

WEERT

Lengte: 38,17 kilometer. Onderweg kom je langs een aantal plaatsen van betekenis uit het leven van de Zangeres Zonder Naam.

Ter ere van de 100e geboortedag van de Zangeres Zonder Naam, Mary Servaes, blaast VVV Midden-Limburg de Fietsroute: Zangeres Zonder Naam nieuw leven in. De fietsroute die 8 jaar geleden werd ontwikkeld is volledig geactualiseerd. De Zangeres Zonder Naam Route leidt je door het Weerter gebied naar Stramproy, kerkdorp van Weert. Bovendien kom je langs een aantal prachtige natuurgebieden die het Weerter Land rijk is

Interactieve Fietsroute Kempen-Broek

STRAMPROY

Lengte: 39 km. Met je Smartphone kun je een interactieve fietsroute maken door het grensoverschrijdend natuurgebied Kempen-Broek.

Fietsroute Grenzgeschichten 3: Weststellungen

ROERMOND

Lengte: 49 Deze fietsroute voert langs verschillende plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het geeft de fietser een idee van de bezetting en bevrijding van deze streek, met nadruk op de zware gevechtshandelingen en de voorbereiding daarop in de winter van 1944 en 1945.

Fietsroute Grenzgeschichten 2: Front en Evacuatie

ROERMOND

Lengte: 53 km. Deze fietsroute voert langs verschillende plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het geeft de fietser een idee van de bezetting en bevrijding van deze streek, met nadruk op de zware gevechtshandelingen en de voorbereiding daarop in de winter van 1944 en 1945.

Fietsroute Grenzgeschichten 1: Gevechten aan de Roer

ROERMOND

Lengte: 45 km. Deze fietsroute voert langs verschillende plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het geeft de fietser een idee van de bezetting en bevrijding van deze streek, met nadruk op de zware gevechtshandelingen en de voorbereiding daarop in de winter van 1944 en 1945.

Grensroute

STRAMPROY

Deze route van 35 km is een lus, die leidt langs de grens tussen Stramproy, Leudal en Kinrooi/Molenbeersel.

Het ontdekken waard fietsroute Roermond

ROERMOND

Lengte: 42,5 km. Roermond is een prachtige stad met een rijke cultuurhistorie, die omgeven is door natuur. In deze stad zijn nog veel onbekende plekken die de eigen inwoners versteld zouden doen staan.

De Internationale Maasfietsroute - Moeder Maas op haar mooist

ROERMOND

De Internationale Maasfietsroute is een mooie uitdaging voor de meer of minder geoefende fietser.

Fietsroute Swalm-Maas

BRÜGGEN

Prachtige grensoverschrijdende fietstocht door het Maas-Schwalm-Nette gebied.

Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute burchten en kastelen

WASSENBERG

Lengte: 57 km. De rijke geschiedenis van Roerdalen en Wassenberg blijkt uit het grote aantal kastelen, landgoederen, burchten en molens. Deze internationale route leid je langs deze mooiste plekjes vol verhalen uit het verleden.

Aspergefietsroute voorjaar Roermond en de Meinweg

ROERMOND

Lengte: 49 km. Deze route is het hele jaar erg mooi, maar extra interessant in voorjaar, omdat je dan kunt genieten van de aspergevelden, waar je vaak vers vanuit de grond asperges kunt kopen.

Rondje Maasplassen

MAASBRACHT

Route: 41,7 km. De route brengt je langs de prachtige Maasplassen.

Liberation Fietsroute Roermond - Roerdalen

ROERMOND

Lengte: 43,1 km. De fietsroute brengt je langs de diverse luisterplekken in de gemeenten Roermond en Roerdalen.

Liberation Fietsroute Nederweert - Weert

OSPEL

Lengte: 40,3 km. De fietsroute brengt je langs de diverse luisterplekken in de gemeenten Nederweert en Weert.

Fietstocht tussen Maas en Nette

REUVER

Mooie route door Noord-Limburg en Kreis Viersen (Duitsland), met twee keer een oversteek met het veer (Maas).

Op de trappers tussen de wieken

WEERT

Lengte: 72,88 km. Deze fietsroute rondom Weert neemt je mee over fietspaden en goed begaanbare, meestal rustige buitenwegen door de ongerepte natuur van het grensgebied tussen Nederland en Belgie.

Ontdek de Geluksplekken in Roerdalen

MONTFORT

Lengte: 66 km. Deze fietsroute neemt je mee door Roerdalen, een verstilde streek midden in Limburg. De Roer meandert hier nog door het landschap.

Natuurlijk Stramproy

WEERT

Lengte: 24,2km.
In het voorjaar kun je langs deze route genieten van mooie aspergevelden.

Roerdalen en Wassenberg - Fietsroute shoppen en natuur beleven

WASSENBERG-EFFELD

Lengte: 48,2 km. De rust van het platteland gecombineerd met de hectische gezelligheid in de stad Roermond. Je kunt genieten van de rust en de ruimte in Nationaal Park regio Meinweg en het shoppen in de historische stad Roermond met het Designer Outlet.

Cultuurhistorische fietsroute Bruggen - Beesel

REUVER

Lengte: 67 km. Met een grensoverschrijdend fietsproject hebben de naburige gemeenschappen Bruggen en Beesel aan de bezoekers laten zien dat de regio al eeuwen goed samenwerkt.

Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute puur natuur

WASSENBERG

Lengte: 35,8 km. Ontdek het groene karakter van Roerdalen en Wassenberg in Nationaal Park regio Meinweg. Maak kennis met terras landschappen, glooiende heidevelden, beken, vennetjes en bossen vol reeen en wilde zwijnen. Misschien heb je geluk en zie je wel een ijsvogel in het dal van de rivier de Roer.

Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute grenzeloos tuinplezier

VLODROP

Lengte: 49,7 km. Laat je betoveren door de prachtige tuinen en parken in de regio Roerdalen-Wassenberg. De route voert je naast vele mooie tuinen en parken ook naar 2 tuinen, die lid zijn van het Europese tuinnetwerk, waaraan 150 parken en tuinen in heel Europa deelnemen.

Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute klein geluk

WASSENBERG-EFFELD

Lengte: 51,8 km. Laat je verrassen door onze mooiste plekjes boordevol klein geluk! Geniet van de prachtige vergezichten, kleine dorpen en het beekdal van de Roer. Strijk neer op een gezellig terras om de heerlijke streekproducten en de gastvrijheid te proeven.

Vissensteert route

NEDERWEERT

Lengte: 30,3 km. Het land van Peel en Maas ligt ingeklemd tussen de Maas en De Peel. Op een betrekkelijk klein gebied komen grote landschappelijke verschillen voor.

Maasstadjesroute

THORN

Lengte: 40,4 km. De Maasstadjesroute leidt je door het bijzondere Maasplassen gebied met prachtig natuurschoon en pittoreske dorpjes. Je komt o.a. Thorn, Stevensweert, Maasbracht en in Belgie.

Tungelroyse Beek route

STRAMPROY

Lengte: 48,5 km. De Tungelroyse Beek route maakt een acht door het land van Peel en Maas. Het landschap bestaat uit beboste zandgronden, dorpen, smalle wegen, akkers, graslanden, beken en kanalen

Fietsend langs de Maasplassen in RivierPark Maasvallei

THORN

Lengte: 41,4 km. Een fietsroute langs de zuidelijke Maasplassen, met prachtige plaatsjes en natuurgebieden.

Tussen draken en Noormannen

BEESEL

Lengte: 35 km. Tijdens deze tocht fiets je door het landelijke buitengebied aan de oostkant van de Maas, net boven Roermond.

Molenfietsroute in Maasgouw

STEVENSWEERT

Route: 49,2 km. De molenfietsroute leidt je langs de 3 prachtige molens die de gemeente Maasgouw rijk is. Onderweg wisselen bijzonder natuurschoon en eeuwen-oude cultuur elkaar af. Je zal versteld staan hoe waterrijk de omgeving is waar u doorheen fietst.

MTB Route Weert deel van zuidlus - 25 km

WEERT

Lengte: 25 km. Deze route is en deel van de 42 km lange zuidlusroute van de Weerter mountianbikeroute. Je fietst door een gevarieerd landschap van bossen en rustige wegen. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen. Route is bewegwijzerd.

MTB Route Weert deel van zuidlus - 16 km

STRAMPROY

Lengte: 16 km. Deze route is een aftakking van de grote Zuidlus route van 42 km. Dit deel voert door aan beide zijden van de Nederlands-Belgische grens grotendeels door bebost gebied. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen. Route is bewegwijzerd.

MTB Route Weert noordlus 12 km

WEERT

Lengte: 12 km. Deze route is het noordelijk deel van de grote mountainbikeroute Weert van 58 km.

Groenste stad ZUID

WEERT

Lengte: 36,3 km . Weert is gekozen tot Groenste Regio van de wereld in 2014. Daarnaast heeft Weert goud gewonnen in de nationale groencompetitie Entente Florale 2012 en heeft de Europese titel in 2013!

Klein Geluk in Roerdalen route

ROERMOND

Lengte: 30 km. De Klein Geluk in Roerdalen route leid je door een afwisselend landschap met vele mooie uitzichten. Onderweg fiets je door o.a. Posterholt, Vlodrop, Herkenbosch en St. Odilienberg.

Leudal route

ROGGEL

Lengte: 31,4 km. Een route langs beekjes, loofbossen, akkers en graslanden in het natuurgebied Leudal.

De Heerlijke Peelroute

OSPEL

Lengte: 26 km. De Heerlijke Peelroute voert je door de mooie Peelstreek mooie en het gezellige centrum van Nederweert. Onderweg is er ruim keuze aan rustplaatsen en horecagelegenheden.

Landelijk Leudal route

BAEXEM

Lengte: 33,5 km. Deze route leidt je over het platteland, langs karakteristieke dorpjes en de bijzondere natuur in het Leudal.

MTB Route Weert deel van zuidlus - 33 km

WEERT

Lengte: 33 km. Dit is de een groot deel van de totale zuidlusroute van 42 km van de MTB route in Weert. Je komt o.a. door de Tungelerwallen, Stramproyse Heide en langs de Belgische grens. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen.

MTB Route Weert volledige zuidlus 42 km

WEERT

Lengte: 42 km. Dit is de grote zuidlus van de mountainbikeroute Weert. Deze lus voert deels door de Kempen in Belgie en loopt grotendeels door bebost gebied. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen. De route is bewegwijzerd.

MTB Route Weert deel van zuidlus - 12 km

STRAMPROY

Lengte: 12 km. Deze route is de meest zuidelijke aftakking van de grote zuidlus van de Weert route 42 km. Een deel van de route voert langs de Belgische grens. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen. Route is bewegwijzerd.

Kruis- en Moeselpeel route

WEERT

Lengte: 36,3 km. De fietsroute gaat rond de Altweerterheide. Onderweg fiets je langs de Kruispeel en Moeselpeel. De fietsroute gaat over zowel verharde als onverharde wegen. Je komt langs veenmoerassen, bossen en heidevelden.

MTB Route Weert uitbreiding zuidlus - Laurabossen

WEERT

Lengte: 19 km. Deze route is een zelfstandige aftakking van de grote zuidlus route en voert zowel door de Laurabossen en Crossmoor aan Nederlandse kant, maar ook over de grens in Belgie door een deel van de Kempen. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen. De route is bewegwijzerd.

MTB Route Weert deel van zuidlus - 34 km

WEERT

Lengte: 34 km. Dit is een groot deel van de totale zuidlusroute van 42 km van de MTB route in Weert. Je komt o.a. door de Tungelerwallen, Crossmoor en in Belgie. Ondergrond: verharde- en onverharde wegen.

Groenste stad NOORD

WEERT

Weert is gekozen tot Groenste Regio van de wereld in 2014. Daarnaast heeft Weert goud gewonnen in de nationale groencompetitie Entente Florale 2012 en heeft de Europese titel in 2013!

Swalmdalroute

ROERMOND

Lengte: 19,6 km. De Swalmdalroute maakt een cirkel rondom de plaatsen Swalmen en Boukoul, waarbij je o.a. De Asseltse Plassen en het Bosberggebied passeert.