icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Archeologische vindplaats Roermond - het Commandantshuis

Beleef het archeologische verhaal van het Commandantshuis. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het Commandantshuis. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

De vroege bewoningssporen van het Commandantshuis leverden enkele opvallende von...

De vroege bewoningssporen van het Commandantshuis leverden enkele opvallende vondsten zoals boekresten, schrijfgerei en een heel bijzonder mes uit de periode van de late middeleeuwen. Allemaal tekenen van welvaart en geletterdheid van de bewoners.

In handen van de notabele familie Van Dulcken komt hier een Rijkspostkantoor, daarna volgt een Hospitaal Generaal. Na een woningruil wordt huis het Commandantshuis en wisselt regelmatig van ‘eigenaar’. In het midden van de 19e eeuw wordt het huis opgedeeld in twee afzonderlijke panden en verliest zijn kenmerkende uiterlijk.

Met de bouw van de nieuwe winkel in 2017-18 is het pand weer één geworden. Ook is de kenmerkende koetsdoorgang weer zichtbaar en verwijst het pand weer naar zijn rijke verleden.

Download de app

LET OP: Deze locatie ligt aan de voorkant van het pand van H&M op de Varkensmarkt. Daar vind je een cortenstalen tegel.

TIP: Deze locatie is onderdeel van de Archeologische belevingsroute Roermond. Op de Archeo Route Limburg app vind je deze route als geheel terug.

Informatie over historisch Roermond
https://www.historiehuisroermond.nl/nl
https://www.rura.nl/vestingwerken
https://www.roermond.nl/Gemeentearchief
https://www.cuypershuisroermond.nl/nl

Lees verder

Contact en locatie

Varkensmarkt 1
6041 ET
ROERMOND

Wanneer zijn we geopend

Altijd open.

Altijd open.