icon/category/archeo_route

Archeoroute vindplaats

Archeologische vindplaats Roermond - atelier Nicolas

Beleef het archeologische verhaal van atelier Nicolas. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van atelier Nicolas. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.
Frans Nicolas richt in 1855 het bedrijf F. Nicolas op hier aan de Sint Jansstraa...
Frans Nicolas richt in 1855 het bedrijf F. Nicolas op hier aan de Sint Jansstraat, gespecialiseerd in gebrandschilderde glas-in-loodramen. Het bedrijf groeit in uit tot het grootste glasatelier in Nederland en kerken zijn hun grootste afnemers.

Frans importeert zijn materialen uit Europese landen waar de religieuze glasschilderkunst bloeit. En ze hebben ervaring met middeleeuwse proced├ęs. De zonen van Frans sr. nemen het bedrijf over en kleinzoon Joep Nicolas wordt een bekende naam in de wereld van de Nederlandse monumentale glaskunst. Zijn dochter Sylvia en kleinzoon Diego, maken de vijf generaties Nicolas die werken als glazenier compleet. Tot 1939 blijft het glasatelier een familiebedrijf. In het pand waar vroeger Atelier Nicolas was gevestigd is nu een glasgalerie.

Download de app

LET OP: De locatie van de tegel ligt aan de trap bij het pand Sint Janstraat 10.

TIP: Deze locatie is onderdeel van de Archeologische belevingsroute Roermond. Op de Archeo Route Limburg app vind je deze route als geheel terug.

Informatie over historisch Roermond
https://www.historiehuisroermond.nl/nl
https://www.rura.nl/vestingwerken
https://www.roermond.nl/Gemeentearchief
https://www.cuypershuisroermond.nl/nl
Lees verder

Contact en locatie

Sint Jansstraat 10
6041 CT
ROERMOND

Wanneer zijn we geopend

Altijd open.
Altijd open.